Af og til kommer jeg ret sent hjem fra arbejde - blandt andet i aften, hvor jeg derfor egentlig ikke havde synderlig meget lyst til at stå i køkkenet. Men nogle gange er man bare fast besluttet på, at ville smage en bestemt ret, og så må man jo gøre det, der kræves. Denne gang var det oksemedaljoner med gremolata. 

Ingredienser:
Oksemedaljoner
Bredbladet persille
Frisk rosmarin (ikke det der tørrede fis!)
Hønsefond
Citronskal
Hvidløg
Kapers
Olivenolie
Salt og peber

Jeg har ikke rigtig nogen fornemmelse for, hvor meget der skal bruges af de enkelte ingredienser, men da jeg generelt spiser ret meget, ville jeg under alle omstændigheder nok være en dårlig målestok for, hvor meget der er "normalt"

Så vidt jeg kan google mig frem til, kan gremolata laves på noget der ligner 1000 forskellige måder, og det her er egentlig mest et udtryk for, hvad jeg lige havde ved hånden.
Picture
Citron, hvidløg, kapers samt rosmarin og bredbladet persille fra terassen
Skulle jeg gøre noget anderledes næste gang, ville jeg måske bruge almindelig persille i stedet for den bredbladede, da jeg forestiller mig at den vil give en lidt bedre fylde, men det er nok ikke noget, der rykker alverden ved det samlede indtryk. Måske en anden form for tilbehør i tillæg til gremolataen også ville gøre godt, for at give retten lidt mere substans og gøre den lidt mindre kødfokuseret? 

Alt i alt en relativt nem ret med enormt meget smag i - bliver ikke sidste gang jeg laver det.
 

Leave a Reply.